آهن مهام - فولاد تجارت مهام
آرماتوربندی چیست؟ آشنایی با مزایای بکارگیری آن

آرماتوربندی چیست؟ آشنایی با مزایای بکارگیری آن

آنچه در این مطلب میخوانید

اگر شما حتی یکبار از کنار ساختمان‌های در حال ساخت گذشته باشید، قطعاً با اصطلاح “آرماتور” یا “آرماتوربندی” آشنا شده‌اید. آرموتوربندی، در واقع به استفاده از میلگرد در داخل بتن اشاره دارد. در این مقاله، می‌خواهیم به تفصیل به مباحث مرتبط با آرماتوربندی، مزایای استفاده از آن و سایر جنبه‌های مرتبط بپردازیم. پیشنهاد می‌کنیم تا آخرین بخش از مقاله، همراه ما باشید تا اطلاعات کامل‌تری در این زمینه به دست آورید.

آرماتوربندی چیست؟

آرماتوربندی یک فرآیند بسیار مهم در ساخت سازه‌های مدرن است که با اجرای آن، پایداری و استحکام سازه‌ها به شدت افزایش می‌یابد. در این فرآیند، میلگردها با چیدمان منظم کنار هم قرار می‌گیرند و سپس به کمک جوشکاری سرد یا از طریق بست‌های فلزی به یکدیگر متصل می‌شوند.

اگر تصمیم به اجرای یک واحد مسکونی یا پروژه‌های ساخت سازه‌های دیگر را دارید، یا به عنوان یک مهندس در این حوزه فعالیت دارید، شناخت دقیق از هزینه‌ آرماتوربندی بسیار حائز اهمیت است. این هزینه به پارامترهای مهمی چون قیمت میلگرد، هزینه دستمزد استادکار و قیمت بتن بستگی دارد و در هزینه کل فرآیند آرماتور بندی نقش بسیار مهمی دارد. شناخت این پارامترها به شما کمک می‌کند تا تصمیمات مناسبی در مراحل اجرای پروژه‌های ساختمانی خود بگیرید.

بیشتر بخوانید: میلگرد چیست؟

چند مطلب مهم در خصوص بتن

بتن، همانند اکثر ترکیبات کاربردی مورد استفاده در صنعت، از ترکیب چند ماده اولیه ساخته می‌شود. آب و سیمان از جمله مواد اولیه هستند که برای ساخت بتن به کار می‌روند. پس از ترکیب و سفت شدن این مواد، ماده اصلی یا بتن تولید می‌شود.

بتن از ویژگی‌های مثبت و منفی زیادی برخوردار است. برای مثال، مقاومت بتن در برابر تنش و نیروی فشار قوی بسیار بالاست، اما در مقابل تنش کششی، عملکرد مطلوبی از خود نشان نمی‌دهد. با استفاده از روش آرماتور بندی، مقاومت و پایداری بتن در برابر تنش کششی بهبود می‌یابد و حتی از ایجاد ترک خودگی در مناطق تحت تنش کششی جلوگیری می‌شود.

برای اطمینان از انتقال مؤثر نیروهای کششی و برشی، از فولاد در ساخت و ساز ساختمان‌های بتنی استفاده می‌شود. این کار با هدف تقویت و مسلح‌سازی بتن انجام می‌شود. در جهت دستیابی به قطعات و سازه‌های مستحکم، ایجاد توازن در مقاومت فشاری بتن و مقاومت کششی و برشی فولاد، بسیار اهمیت دارد. بنابراین، این ترکیب از بتن و فولاد به صورت هماهنگ با یکدیگر نه تنها عملکرد و ایمنی سازه‌ها را بهبود می‌بخشد بلکه عمر مفید آنها را نیز افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اورلب و انواع اتصالات میلگرد

مراحل آرماتوربندی

برای اجرای فرآیند آرماتوربندی، نیاز است تا یک سری مراحل طی شود. در این بخش از مقاله، قصد داریم به توضیح مراحل مختلف این فرآیند بپردازیم.

طراحی پروژه: قبل از هر چیز، یک نمونه ماکت و نقشه آرماتوربندی برای پروژه رسم می‌شود. این نقشه نشان‌دهنده اندازه، تراکم و نحوه قرارگیری آرماتورها است.

خرید میلگرد: بر اساس نوع پروژه و نیازهای طراحی، باید میلگردهای مناسب انتخاب شوند. انواع میلگردها ممکن است شامل میلگرد ساده، میلگرد انتظار، میلگرد عصایی و خاموت باشد. توجه به قیمت خاموت و دیگر میلگردهای مورد نیاز پروژه بسیار حائز اهمیت است.

همفکری با طراح نقشه آرماتوربندی ساختمان: برای خرید میلگرد، با مهندس پروژه مشورت کنید تا به شما بگوید که مطابق با پروژه باید میلگردها چه اندازه ای داشته باشند. همچنین با توجه به سخت یا آسان بودن پروژه، به شما کمک می‌کنند که چه نوع میلگردی خریداری کنید.

انتخاب روش آرماتوربندی: برای اجرای فرآیند آرماتوربندی می توان از روش‌های متنوعی چون ضربدری و کراواتی استفاده کرد. انتخاب از میان روش‌های مختلف کاملاً سلیقه‌ای است.

نحوه قرار گرفتن آرماتور: یکی از مراحل حیاتی، نحوه قرارگیری آرماتور در ساختمان است. معمولاً ستون‌های بلند که در آن‌ها میلگردهایی با ابعاد بزرگ به کار می رود، باید حداکثر فضا در اختیار آرماتور و قالب قرار گیرد تا بتن، به تمام نقاط آرماتور برسد.

بازبینی دوباره آرماتورها: خیلی از مهندسین ناظر به این مرحله تأکید زیادی دارند. بررسی آرماتورها قبل از بتن ریزی نه یکبار بلکه چندبار باید با دقت کامل انجام شود؛ زیرا آرماتورها ممکن است در حین جابه‌جایی دچار خرابی و مشکل شده باشند.

قرار دادن قالب و آغاز بتن‌ریزی: در مرحله آخر، لازم است قالب‌گذاری صورت گیرد و سپس بتن در اطراف آن ریخته شود. نکته مهم در این مرحله این است که از قالب‌های فلزی برای اجرای عملیات قالب‌گذاری استفاده گردد.

بیشتر بخوانید: کدام نوع میلگرد برای ساختمان سازی بهتر است؟

مزایای استفاده از آرماتوربندی

مزایای استفاده از آرماتوربندی

آرماتوربندی به دلیل ویژگی‌ها و مزایای بسیار متنوعی که دارد، به عنوان یکی از عناصر کلیدی در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور کلی، مزایای استفاده از آرماتوربندی در ساختمان‌‌ها عبارتند از:

  • افزایش مقاومت سازه
  • جلوگیری از انحراف ساختمان
  • کاهش هزینه نگهداری بتن
  • مقاومت بالای بتن در برابر خطراتی چون آب و آتش
  • قابلیت زیاد فشرده سازی و تراکم سازی بتن
  • افزایش استحکام کششی بتن

بیشتر بخوانید: میزان استفاده از میلگرد در بتن

خرید میلگرد

جمع بندی

از اینکه تا انتهای مقاله با ما همراه بودید، صمیمانه سپاسگزاریم. در این مقاله، سعی کردیم به طور خاص در مورد آرماتوربندی و موضوعات مرتبط با آن به شما توضیحات کاملی ارائه دهیم. همانطور که بیان شد، آرماتوربندی اصطلاحاً به فرآیند جاسازی میلگردها در داخل بتن اشاره دارد. یکی از نکات بسیار حائز اهمیت در اجرای آرماتوربندی، توجه به کیفیت میلگردهای مورد استفاده در این فرآیند است. برای اطمینان از کیفیت بهتر میلگردها، می‌توانید به شرکت آهن مهام مراجعه کرده و از خدمات آنها بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

مطالب مرتبط