آهن مهام » معرفی میلگرد خمشی و برشی و بررسی تفاوت آن‌ها
میلگرد خمشی و برشی

معرفی میلگرد خمشی و برشی و بررسی تفاوت آن‌ها

فهرست مطالب

    میلگرد های خمشی و برشی به عنوان بخش های بسیار مهم در شبکه های آرماتور نقش مهمی را در کیفیت فوندانسیون ایفا می‌کنند. مقاومت و استحکام هر ساختمانی به آرماتوربندی اساسی و دقیق آن بستگی دارد که مهندسان و متخصصان این حوزه با انتخاب مصالح مناسب و به کارگیری اصولی آن‌ها می‌توانند به این امر مهم کمک شایانی کنند. یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین عناصر در مقاوم سازی ساختمان، میلگرد است.

    این محصول انواع مختلفی دارد که هر یک برای مصارف خاصی تولید می‌شوند و کاربردهای گوناگونی دارند. قیمت میلگرد به عواملی چون وزن، خواص و کارخانه تولیدی وابسته است. در این مبحث، قصد داریم مدل‌های برشی و خمشی این محصول را معرفی کنیم و سپس به بررسی تفاوت‌های آن‌ها بپردازیم.

    معرفی میلگرد خمشی

    به طور کلی، میلگردها برای تقویت و مقاوم‌سازی ساختمان‌ها استفاده می‌شوند. میلگرد خمشی یکی از پرکاربردترین محصولات در صنعت ساختمان‌سازی است. یکی از اصلی‌ترین موارد استفاده این محصول در سازه‌ها، جلوگیری از خمش در ساختمان است. این نوع میلگرد در انواع سازه‌های بتنی، دال، ستون‌ها، و تیرها به کار می‌رود و وظیفه اصلی آن، انتقال تنش موجود در ساختمان به ستون‌ها است.

    نحوه به کارگیری میلگرد خمشی

    ساختمان‌ها به دلایل گوناگون ممکن است دچار تنش یا لرزش شوند و این مسئله می‌تواند به بار آمدن خرابی و خسارت منجر شود. جلوگیری از این رویداد بر عهده مهندسان و سازندگان است. آن‌ها با انتخاب محصول مناسب و به کارگیری دقیق آن‌ها، می‌توانند این تنش‌ها را به‌طور چشمگیری مدیریت کنند.

    استفاده از میلگرد خمشی به همین دلیل انجام می‌شود. به همین منظور، هنگام آرماتوربندی، لنگر خمشی به پایین‌ترین بخش دال متصل می‌شود. میلگردهای خمشی باعث می‌شوند که فشار خمشی وارد شده از پایین دال به سمت تیرها منتقل شود و به ساختمان آسیبی وارد نشود.

    میلگرد خمشی

    بیشتر بخوانید: آرماتوربندی چیست؟ آشنایی با مزایای بکارگیری آن

    معرفی میلگرد برشی

    این نوع میلگرد در اشکال مختلفی تولید می‌شود که همه انواع آن به منظور جلوگیری از شکستگی و ترک‌خوردگی زودرس در بتن به کار می‌روند. میلگرد برشی توسط مهندسین در نقشه‌های ساختمان به صورت دقیق ترسیم و به کمک پیمانکاران اجرا می‌شود. این محصول در اشکال مربع، دایره، مستطیل، U و ضربدری تولید می‌شود و پرکاربردترین شکل آن مستطیلی و مربعی است. از بارزترین ویژگی‌های این میلگرد می‌توان به قابلیت جوشکاری اشاره کرد.

    نحوه به کارگیری میلگرد برشی

    اگر بتن با آرماتور مناسب مسلح نشود، در برابر نیروها و تنش‌ها برشی از مقاومت کمی برخوردار است که این امر احتمال شکستگی بتن را بالا می‌برد. میلگرد برشی در بتن مسلح، فشارها را به دو طرف ستون‌ها منتقل می‌کند و این عملکرد موجب افزایش استحکام سازه به طور فوق‌العاده‌ای می‌شود.

    از دیگر ویژگی‌های این میلگرد می‌توان به تحمل فشار و ضربه، افزایش مقاومت کششی ساختمان، بهبود در بتن‌ریزی و جلوگیری از آسیب به ساختمان در اثر ضربه اشاره کرد. این محصول در سه نوع میلگرد خمیده، میلگرد عمودی و میلگرد مایل تولید می‌شود.

    میلگرد برشی

    تفاوت میلگرد خمشی و برشی

    تفاوت‌های میلگرد خمشی و برشی به شرح زیر است:

    ابعاد: میلگردهای برشی از سایز و اندازه کوچکتری نسبت به نوع خمشی برخوردار هستند.

    قیمت: قیمت میلگردهای خمشی بیشتر از برشی است.

    موقعیت در دال: میلگردهای خمشی در طرف کوتاه و برشی در سمت بلندتر دال واقع می‌شوند.

    موارد کاربرد: میلگرد خمشی در بخش پایینی دال و میلگرد برشی در قسمت بالایی نوار دال نصب می‌شوند.

    وظایف: وظیفه میلگردهای خمشی انتقال تنش به تیرها است، در حالی که میلگردهای برشی تنش و فشار را به بالای دال انتقال می‌دهند.

    در این مطلب قصد داشتیم شما را با اهمیت به کارگیری دقیق میلگردها و تأثیر آن‌ها بر مقاومت سازه آشنا کنیم.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    دوازده − 4 =