آهن مهام » کاشت میلگرد در بتن
کاشت میلگرد

کاشت میلگرد در بتن

فهرست مطالب

    همه می‌دانیم که هدف اصلی استفاده از میلگرد در ساختمان‌ها، افزایش استحکام و مقاومت سازه است. یکی از جدیدترین متدها برای ارتقاء سطح استحکام ساختمان، کاشت میلگرد در بتن است. اگر قصد شروع پروژه‌ ساختمانی را دارید، تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا با هم به بررسی نحوه اجرا، کاربرد، و ضوابط کاشت میلگرد در بتن بپردازیم.

    کاشت میلگرد چیست؟

    از روش کاشت میلگرد در ساختمان‌های بتنی به منظور افزودن بخشی جدید یا اصلاح و تقویت بخش‌هایی از سازه استفاده می‌شود. در مواقعی که امکان تخریب وجود ندارد، اگر ضعفی در باربری بخشی از سازه وجود داشته باشد، با این روش می‌توان ظرفیت باربری را به میزان لازم افزایش داد.

    به طور دقیق‌تر می‌توان گفت این فرآیند امکان اصلاح و افزایش استحکام ساختمان را بدون نیاز به تخریب فراهم می‌آورد. این امر به طور چشم‌گیری از صرف هزینه‌های اضافی جلوگیری می‌کند، زیرا این روش تنها هزینه خرید میلگرد اضافی را در بر می‌گیرد و با توجه به قیمت میلگرد و مقایسه آن با هزینه‌های تخریب و بازسازی، بسیار به صرفه‌تر است.

    فرآیند کاشت میلگرد در بتن

    برای این کار در بتن، ابتدا ناحیه مورد نظر با استفاده از دریل یا مغزه‌گیری سوراخ می‌شود. سپس در دو مرحله، محل سوراخ را از گرد و خاک پاکسازی می‌کنند. برای این کار، ابتدا با استفاده از دمنده هوا آلودگی را بر طرف کرده و سپس با کمک فرچه، جداره‌ها تمیز می‌شوند. بعد از آن، در آن حفره، چسب میلگرد می‌ریزند و میلگرد را نصب می‌کنند. و در نهایت به میزان کافی صبر کرده تا چسب فیکس شود و میلگرد در محل مورد نظر محکم قرار گیرد.

    کاشت میلگرد - 2

    انواع کاشت میلگرد در بتن

    این کار را می‌توان در انواع سازه‌های بتنی انجام داد. به طور معمول، استفاده از این روش در ستون‌ها و فونداسیون رایج‌تر می‌باشد که برای هر کدام باید شرایط خاصی را در نظر گرفت. در ادامه به بررسی این شرایط و چگونگی اجرای کاشت میلگرد در ستون و فونداسیون می‌پردازیم. برای دریافت اطلاعات در مورد میزان استفاده از میلگرد در بتن، کلیک کنید.

    در ستون

    به منظور اتصال یک تیر بتنی، اضافه کردن بخش جدید، افزایش مقاومت ستون و یا امتداد آن، می‌توان این کار را انجام داد. این فرآیند به صورت عمودی و افقی قابل اجرا است. یکی از فاکتورهای اصلی که هنگام کاشت میلگرد در بتن باید به آن توجه داشت، بررسی موقعیت آرماتورهایی است که از قبل در ستون قرار گرفته‌اند.

    با توجه به این نکته، اقدام به کاشت میلگردهای جدید با فاصله‌ای که به دست می‌آید، خواهد شد. هنگام انجام عملیات کاشت، اگر دقت کافی به این موضوع نداشته باشید، ممکن است به ستون آسیب وارد شود.

    در فونداسیون

    به دلیل اینکه فونداسیون بخش اساسی و اصلی ساختمان محسوب می‌شود، جهت کاشت میلگرد باید دقت عمل بیشتری به کار گرفت. اجرای این کار در فونداسیون با هدف افزایش مقاومت، یکپارچه‌سازی، و افزایش ارتفاع انجام می‌گیرد. آگاهی از موقعیت آرماتورهای درون فونداسیون نیز دارای اهمیت است.

    کاشت میلگرد - 1

    اما به دلیل اینکه فرآیند کاشت میلگرد در فونداسیون به صورت افقی انجام می‌گیرد، شناسایی میلگردهای درونی چندان اهمیتی ندارد (در مقایسه با کاشت میلگرد در ستون). معمولاً عمل حفاری در فونداسیون با استفاده از مته صورت می‌گیرد زیرا دستگاه مغزه‌گیری به یکباره بتن را خالی می‌کند و ممکن است به آرماتورها آسیب وارد شود.

    بیشتر بخوانید: میزان استفاده از میلگرد در بتن

    ضوابط

    بخشی از آیین نامه بتن ایران در رابطه با کاشت میلگرد است. در این آیین نامه به مقرراتی که باید در حین این عملیات در نظر گرفت، اشاره می‌شود. موارد زیر برخی از مفاد آن هستند.

    به منظور درگیری بهتر چسب با مقاطع، فاصله بین میلگردهای کاشته شده باید حداقل پنج برابر قطر میلگرد باشد.

    در صورتی که این عملیات با هدف ادامه دادن مقطع ستون انجام شود، نسبت سطح مقطع میلگردهای کاشته شده به سطح مقطع ستون باید بین 0.8 تا 8 درصد باشد.

    حداقل تغییر شکل میلگرد نسبت به حالت اولیه در زمان گسیختگی، باید بیشتر از 8 درصد باشد.

    تعداد میلگردهای کاشت شده در اعضای فشاری برای میلگردهای داخل خاموت مستطیلی چهار عدد می‌باشد.

    باید پوششی از سنگ‌دانه‌های بتن به جهت محافظت و جلوگیری از نفوذ رطوبت و یون‌های مهاجم به میلگرد و چسب تزریق شده وجود داشته باشد، که به آن پوشش بتنی یا کاور گفته می‌شود.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    شانزده − 12 =