آهن مهام » دانشنامه میلگرد » میلگرد چیست؟
میلگرد

میلگرد چیست؟

فهرست مطالب

    میلگرد چیست؟

    قدمت استفاده از میگرد به قرن پانزده بر میگردد جایی که نزدیک به 2500 متر میلگرد در ساخت قلعه وینسنس پاریس فرانسه استفاده شد. در طول قرن هجدهم به دستور آکینفی دیمدوف (معمار معروف روسیه) در لاشه برج کج نویسانک از میلگردهای متعددی استفاده شد متریال استفاده شده در برج نویسانک از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بود که تا امروز نیز این ساختمان با استقامت بالا همچنان پا برجاست. میلگردها تا مدت زمان زیادی از چدن تولید می شدند. در سال 1854 اولین نوع از میلگردهای آجدار توسط جوزف لوئیس لامبوت در فرانسه با همکاری تادئوس هایت (مخترع آمریکایی) در قایق های بتنی مورد استفاده قرار گرفت. بعد از آن میلگرد شکل جدیدی به خود گرفت و با پیشرفت تکنولوژی در نورد میلگردها با استاندارد های مختلف تولید شدند که هرکدام دارای ویژگی های خاص خود بودند که تا به امروز نیز استفاده می شوند.

    میلگرد یک قطعه فولادی می باشد که در ساخت و ساز ساختمانها برای مقاوم سازی بتن ها استفاده می شود. بتن به خودی خود، از مقاومت خوبی برخوردار است اما بزرگترین ضعف این متریال مقاومت در برابر کشش و خم شدگی می باشد. ضعف بتن ها در این مورد و استفاده نکردن از میلگرد خسارت جبران ناپذیری به همراه دارد. با بکار بردن میلگردهای آجدار بتن ها مقاوم شده و خیال کارفرما بابت مقاوم شدن سازه خود راحت می شود. استفاده از میلگرد به خصوص در مناطق زلزله خیز امری بسیار حیاتی است. اما میلگرد چند نوع دارد؟ آیا میلگرد صرفا فقط برای بتن استفاده می شود؟ قیمت میلگرد چگونه محاسبه می شود؟

    میلگرد، بتن را تا چندین برابر در برابر خورد شدن مقاوم می کند. با استفاده از یک میلگرد، در حقیقت استحکام کششی را برای ستون های یک سازه فراهم میکنیم. اگر می خواهید سازه بتنی خود را بسازید، میلگرد پشتیبانی بسیار قوی تری نسبت به سیم های فولادی، فایبرگلاس تقویت کننده و بسیاری از محصولات دیگر موجود در بازار را به شما ارائه می دهد. و استحکام سازه ای بسیار مناسبی را فراهم می کند. متریال میلگرد تقریبا همیشه از فولاد ساخته می شود که دارای خواص کششی عالی نسبت برای مقاوم سازی بتن می باشد. جالب است بدانید که میلگردها در دنیا معمولا از فولاد بازیافتی مانند ماشین های قدیمی، وسایل فلزی و ماشین آلات تولید می شود، با کوره های قوس الکتریکی ذوب شده، به شکل بیلت (به عنوان شمشال نیز شناخته می شود) خنک می شوند سپس به شکل میلگرد ساخته می شود. هنگامی که بیلت ها برای ساخت میلگرد آماده می شوند، میلگردها در ابتدا در دمای بالا (اما زیر دمای ذوب خود) گرم می شوند و به سرعت از طریق یک سری ابزار اکستروژن تغذیه می شوند. مراحل مختلف ابزارسازی نورد اکستروژن انجام می شود تا به قطر مورد نظر برای تولید میلگرد برسیم. بعد از ذوب و خنک شدن میلگرد به طول دلخواه بریده شده و وارد بازار می شود.

    رایج ترین نوع میلگرد فولاد کربنی است که معمولا از میلگردهای نورد گرم با برجستگی هایی روی سطح میله می باشد که به آن میلگرد آجدار نیز گفته می شود.  میلگردهای از نظر تولید به دو حالت کلاف و شاخه ای تولید می شوند. در حالت کلاف  میلگردهای به شکل پیچ در پیچ به شکل کلاف دایره ای شکل تولید می شوند. در حالت شاخه ای همانگونه که از نامش مشخص است به صورت صاف و شاخه ای می باشد که بیشتر به متراژ 12 متری برش داده می شود.  از نظر استاندارد میلگرد های به چهار نوع A1، A2، A3 و A4 تقسیم می شوند. قیمت میلگرد آجدار و قیمت میلگرد ساده با توجه به استاندارد و شرکت تولید کننده بسته به کیفیت آن قیمت گذاری می شوند. برای خرید میلگرد و استعلام قیمت روز میلگرد می توانید با شرکت آهن مهام تماس بگیرید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    8 − شش =