آهن مهام - فولاد تجارت مهام

میلگرد آجدار چیست؟

آنچه در این مطلب میخوانید

میلگرد آجدار چیست؟

همانگونه که در مقالات قبلی خواندیم، میلگردها در دو نوع آجدار و ساده (غیر آجدار یا صاف) تولید می شود. میلگردها در استانداردهای مختلف مانند A1, A2, A3 و همچنین A4 در بازار موجود است. استانداردها با توجه به نوع مقاومت آنها تقسیم بندی می شوند. میلگرد های آجدار به طور خلاصه همانند اسم آنها در سطح میله ها دارای آج هستند. میلگردهای آجدار در سه گرید A3, A2 و A4 تولید می شوند. منظور از گرید همان استاندارد است که در برخی مواقع به آن آنالیز و گرید نیز گفته می شود. میلگردهای آجدار در دو حالت کلاف و شاخه ای تولید می شود. میلگرد کلاف آجدار به شکل پیچیده شده می باشد که برای نگهداری اقلام فولادی نیز بکار گرفته می شود. اما میلگرد آجدار شاخه ای به صورت صاف و بدون خمیدگی تولید می شود به همین دلیل به آن شاخه ای گفته می شود. قیمت میلگرد آجدار نقش بسیار پررنگی در هزینه تمام شده یک ساختمان دارد. میلگردها توسط شرکت های متعدد در کیفیت های مختلف تولید می شوند همین امر باعث شده که خرید میلگرد توسط سازندگان کمی دشوار شود. انتخاب میلگرد مناسب چه از نظر کیفی و چه از نظر فنی نیازمند مشاور و متخصص دارد، شرکت آهن مهام با در اختیار داشتن کادر بسیار مجرب و مشاور خرید فروش کمک بسیار خوبی به عزیزانی که قصد خرید دارند به شمار می رود.

میلگرد آجدار

دلیل آجدار شدن میگرد چیست؟

بتن ها به تنهایی نمی توانند در برابر کشش و خمیدگی فشار و وزن را تحمل کنند. به همین دلیل از میلگردهای آجدار در بتن استفاده می شود. برای اینکه میلگرد به خوبی به سطح بتن بچسبد و مانع کشیده شدن آن بشود، میلگرد را آجدار با برجستگی های منظمی تولید میکنند که آنها آج گفته می شود. این کار باعث می شود که میلگرد به خوبی درون بتن محکم شود و مقاومت را بسیار بالاتر ببرد.

ویژگی میلگردهای آجدار چیست؟

از نظر ویژگی همانطور که بالاتر گفته شد، استاندارد سازی صورت میگیرد و بر اساس استاندارد یا گرید میلگرد نام گذاری می شود. میلگرد A2 که اولین گرید آجدار می باشد از نوع نیمه سخت می باشد. بدلیل کم بودن کربن استفاده شده در این میلگرد قابلیت خم پذیری را دارد. استاندارد A2 میلگرد آجدار بیشتر در تولید خاموت کاربرد دارد. تنش سیلان (تنش سیلان به تنش مورد نیاز برای تغییر حالت و فرم نهایی فلز گفته می شود) در میلگرد آجدار با استاندارد A2 حدود 3000 کیلوگرم می باشد همچنین تنش گسیختگی این گرید، 5000 کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد.

بیشتر بخوانید:

 

میلگردهای A3 و A4:

دسته های بعدی در استانداردها A3 و A4 می باشند. میلگردهای A3 این نوع به عنوان میلگرد خشک (14 درصد تنش نسبی پلاستیکی) شناخته می شود. بیشترین استفاده از میلگردهای A3 در ساختمان های برای مقاوم سازی بتن ها می باشد. اکثر نیز در خیابان ها و مناطق مسکونی شاهد این نوع میلگردها در ساختمان های در حال ساخت هستیم. اما گرید این میلگرد به دلیل مقاومت بسیار بالا و ظاهر آن با نام میلگرد مرکب نیز شناخته می شود. میلگرد A4 دارای مقاومت بسیار بالایی نسبت به سایر استانداردها می باشد. آج طولی در دو طرف میلگرد A4  باعث شده تا عدم استفاده کربن را به بهترین شکل جبران کند. کربن بالا در نورد میلگرد باعث شکستگی میلگرد خواهد شد (اگرچه استفاده بسیار زیاد باعث شکستگی می شود اما کمبود استفاده نیز باعث خم شدگی می شود. استفاده از کربن در میلگرد باید به اندازه و با توجه به استاندارد آن صورت گیرد) استاندارد ملی این میلگرد در دو نوع آجدار 250 و 500 می باشد.

جمع بندی:

به طور خلاصه می توان گفت میلگرد آجدار و قیمت میلگرد آجدار همواره نوسانات بالایی را تجربه می کند. قیمت محصولات فولادی و بخصوص میلگرد رابطه مستقیمی با نوسانات ارز و شرکت تولید کننده دارد. شرکت ها فولادی در سطح کشور میلگردهایی با کیفیت های مختلف تولید میکنند که قیمت هرکدام متفاوت است. برای اطلاع بیشتر نسبت به قیمت های اقلام فولادی می توانید با واحد فروش آهن مهام تماس بگیرید و از قیمت روز میلگرد و محصولات فولادی با خبر شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سیزده − 13 =

مطالب مرتبط