آهن مهام - فولاد تجارت مهام
تفاوت آرماتور و میلگرد

تفاوت آرماتور و میلگرد در چیست؟

آنچه در این مطلب میخوانید

نام میلگرد را مطمئنا شنیده اید و به احتمال زیاد با ظاهر آن نیز آشنا هستید چرا که در ساخت سازها به شکل زیادی از این قطعه فولادی استفاده می شود. میلگرد یک قطعه فولادی است که در ساخت و ساز به ویژه ساخت خانه‌ها استفاده زیاد و از مهمترین عنصر تشکیل یک ساختمان به شمار می رود. مهمترین وظیفه میلگرد در سازه در استفاده از بتن ها است جایی که برای ثبات و حفظ بتن قرار دادن میلگرد امری حیاتی است. در نظر داشته باشید که بتن‌ ها به خودی خود محکم است اما برای ایجاد ثبات در برابر فشار و بخصوص کشیدگی استحکام پایینی از خود نشان میدهد و پتن دچار ترک می شود، به همین دلیل میلگرد برای تقویت و نگه داشتن بتن ها در برابر خم شدگی و و کشش بالا به کمک بتنها می آید. استفاده از میلگرد در نصب بتن‌ها کاملا ضروری است به همین دلیل میلگرد یکی از مهمترین عنصر ساخت سازه می باشد. در واقع قیمت میلگرد بسته به نوع آن و استانداری که در آن بکار رفته است. برای مشاهده قیمت میلگرد و سایر اقلام فولادی می توانید به سایت آهن مهام مراجعه کنید.

میلگرد ها در مدلها، سایز و استانداردهای مختلفی تولید می شود،  میلگرد هایی که اغلب در خیابان ها و بناهایی در حال ساخت می بینید از نوع آجدار است که بیشترین استفاده را در ساخت و سازهای کشور ما دارد. به طور خلاصه انواع میلگردها عبارتند از میلگرد ساده (بدون آج) و میلگرد آجدار که هر کدام دارای استاندارد های متفاوتی است. اگر تیتروار بخواهیم استانداردهای میلگرد را نام ببریم به این شکل خواهند بود:

میلگرد نرم بدون آج A1

میلگرد نیمه سخت با آج ساده A2

میلگرد سخت با آج‌های پیچیده A3

میلگرد بسیار سخت آجدار A4

 

تفاوت میلگرد و آرماتور در چیست؟

در مهندسی سازه به جای کلمه میلگرد از ‘ آرماتور’ استفاده می شود، البته ممکن است این امر بالعکس نیز می‌تواند صورت گیرد. در حقیقت به چیدمان چند میلگرد در کنار هم برای قرار دادن بتن در آن آرماتور گفته می شود. بدین معنی که چهار میلگرد از طریق کلاف نصب شده و روی آن بتن کاری صورت می گیرد. به این چیدمان میلگردها  ‘آرماتور’ گفته می شود. بدین ترتیب تفاوت میلگرد با آرماتور در حقیقت در نوع چیدمان میلگرد هاست به همین دلیل نباید به آن تفا‌وت گفت.

در بالاتر گفتیم که نصب چندین میلگرد از طریق سیم مفتول آرماتور گفته می شود دلیل استفاده از آرماتور در بتن نسبت به میلگرد خام دوام و استحکام بیشتر است. آرماتورها به دو گروه تقسیم می شوند، عرضی و طولی. خب تفاوت کاملا سادست و از روی اسم گذاری می توان فهمید. عرضی به آرماتور هایی گفته می شود که به صورت عرضی نصب می شوند و آرماتورهایی که به شکل طولی قرار می گیرند، آرماتور طولی گفته می شود. اما تفاوت دیگر این دو در قطر آنهاست. در آرماتورهای عرضی قطر میلگرد‌ها ۶ اتا ١٢ میلی متر است اما در سوی دیگر آرماتورهای طولی قطر میلگردهای نصب شده ١٠ تا ۵٠ میلی متر است.  دقت در نصب آرماتورها از ارکان اصلی یه چیدمان درست و سازه ی مستحکم می باشد به همین دلیل دقت بالایی باید در نصب آرماتورها اعمال شود.

در مجموع استفاده از آرماتورها به جای میلگرد خام  دوام و استحکام بیشتری را به ساختمان و بتن می‌دهد و امروزه این روش به شکل گسترده ای رواج یافته و کمتر سازه ای به شکل میلگرد خام نصب می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 4 =

مطالب مرتبط