آهن مهام - فولاد تجارت مهام
جدول وزنی شمش

جدول وزن شمش

آنچه در این مطلب میخوانید

جدول وزن شمش

در صنعت فولاد سازی، از شمش ها به عنوان مقاطع اولیه برای ساخت هر محصول استفاده می شود. انواع تیرآهن، نبشی، میلگرد و دیگر محصولات در این کارخانجات با استفاده از بیلت و یا همان شمش های فولادی ساخته می شود. بنابراین محاسبه وزن این مقاطع در خرید آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. شمش ها از پر مصرف ترین انواع شاخه های فولادی هستند که در بخش های مختلف از صنعت فولاد مورد کاربرد واقع خواهند شد. وزن و قیمت شمش از اصلی ترین فاکتورهای موثر بر قیمت محصولات فولادی هستند. قیمت میلگرد، قیمت نبشی فابریک و قیمت بسیاری از قطعات فولادی دیگر با در نظر گرفتن وزن شمش های بکارگیری شده برای تولید آنها تعیین خواهد شد. در هر بازاری، خصوصا بازار آهن، وزن محصولات، وسیله ای است که در بسیاری از مواقع، ابزار دست سودجویان قرار گرفته و نا آگاهی مشتریان بستر مناسبی برای این افراد خواهد بود. بنابراین در ادامه این مطلب به بیان برخی از نکات در رابطه با شناخت فاکتورهای اصلی در محاسبه وزن شمش فولادی و همچنین معرفی جدول وزن شمش خواهیم پرداخت.

جدول اشتال چیست

بهتر است بدانید، جدول وزن شمش، تنها قسمتی از یک مجموعه بزرگ، به نام جدول اشتال است، که در سال 1939 توسط یک مهندس آلمانی جمع آوری شد و بعدها در انجمن استاندارد کشور آلمان به عنوان یک مجموعه بزرگ برای بیان استانداردهای مورد نیاز در این صنعت، معرفی شد. در این  جدول تمامی فرمول های مورد نیاز مهندسان و فعالان صنعت فولاد، برای محاسبات وزنی این مقاطع آورده شده و در هر بخش از آن به بیان فرمول های وزنی محصول خاصی پرداخته اند. جدول وزن تیرآهن، جدول وزن میلگرد، نبشی و دیگر شاخه های فولادی بخش های متعدد از این مجموعه هستند که در آنها، تمامی استانداردهای مورد نیاز یک قطعه، چه در زمینه تولید و چه در جهت استفاده، بیان شده است. برای تعیین قیمت تیرآهن، قیمت نبشی و قیمت دیگر محصولات قابل عرضه در صنعت فولاد از فرمول های این جدول استفاده می شود. به عنوان مثال، مهندسان سازه ها و ساختمان ها برای محاسبه وزن میلگردهایی که در آرماتورهای ساختمان خود نیاز دارند در هنگام خرید میلگرد از فرمول های این جدول استفاده می کنند.

محاسبه وزن شمش فولادی

چگالی مواد مورد استفاده در ترکیبات آلیاژی، یکی از مهمترین فاکتورهای موثر بر وزن آنها است. کارخانجات صنایع فولاد در سراسر دنیا با توجه به محصول نهایی خود، همچنین با در نظر داشتن میزان کیفیت مورد انتظار از آن محصول، استاندارد خاصی را برای ساخت محصولات خود مورد استفاده قرار می دهند. به همین جهت وزن شمش های مورد استفاده آنها تفاوت های جزئی با یکدیگر خواهد داشت. از جمله استانداردهای آلیاژی رایج در کارخانجات صنایع فولاد کشور ما، می توان به 3SP، 4SP، 5SP، ST52، ST37، CK45 و CK60 اشاره کرد. محاسبه وزن شمش های فولادی به جهت ساختار ساده آنها، کار دشواری نبوده و بسیار راحت است. با ضرب طول، عرض و ارتفاع، حجم آنها به دست آمده و با ضرب کردن عدد حاصل شده از این ضرب در چگالی آهن، یعنی عدد 7.85، می توان به وزن شاخه بر حسب تن دست یافت. در صورتی که میخواهید این عدد را بر حسب کیلوگرم به دست آورید، کافی است آن را بر عدد 1000 تقسیم نمایید.

کاربرد جدول وزن شمش

شمش های فولادی را می توان به عنوان مهمترین مقاطع در زنجیره تولید محصولات صنایع فولاد معرفی نمود. همانطور که بیان شد، استانداردهای آلیاژی یکی از تقسیم بندی های موجود در بین این مقاطع هستند. بیلت، بلوم و اسلب، از انواع شمش های فولادی هستند که به لحاظ مشخصه های ظاهری از یکدیگر متمایز می باشند. با استفاده از فرمول های موجود برای محاسبه وزن شمش، می توان در سریع ترین زمان ممکن، وزن شاخه را حساب کرده و مورد استفاده قرار داد. جدول وزن شمش، کار را برای افراد از این هم ساده تر کرده و تنها با توجه به اندازه های مشخص شده، وزن محصول را به شما ارائه می کند. همانطور که بیان شد، وزن محصولات مختلف و خصوصا کالاهایی، مانند شاخه های فولادی، مولفه ای است که می تواند به سادگی مورد سوء استفاده افراد سودجو در بازار قرار گیرد. با استفاده از این فرمول می توان بدون هیچ شکی، وزن محصول مورد نظر خود را محاسبه کرده و خرید نماییم.

کاربرد جدول وزن شمش

شمش های فولادی با استفاده از سنگ آهن و یا ضایعات آهن، در کارخانجات مختلف صنایع فولاد تولید شده و مورد استفاده قرار می گیرند. این شاخه ها در طی فرایند های مختلف ریخته گری و با توجه به استانداردهای آلیاژی مورد نیاز در بخش های مختلف تولید و عرضه می شوند. ترکیبات آلیاژی، ابعاد شمش و قیمت روز شمش فولادی، از فاکتورهای مهمی هستند که در هنگام خرید می بایست به آنها توجه داشت. صاحبان محترم صنایع و مشاغل در صورت نیاز به خرید شمش فولاد، می توانند از طریق تماس با همکاران ما در وب سایت آهن مهام از راهنمایی های مهندسان کارشناس این مجموعه در زمینه های عنوان شده استفاده کرده و محصولی مطابق با نیازهای خود را در کوتاه ترین زمان، انتخاب و خریداری نمایند.

طول*عرض*ارتفاع=A

وزن مخصوص آهن*A=وزن شمش(برحسب تن)وزن شمش(برحسب تن)*۱۰۰۰=وزن شمش(برحسب کیلوگرم)

ترکیب شیمیایی و گرید شمش فولاد

در ایران، شمش ها با ترکیبات شیمیایی متنوعی تولید می شود که رایج ترین گرید های تولیدی در کشور به شرح زیر میباشند:

  • 3sp
  • 4sp
  • 5sp
  • st37
  • st52
  • ck45

ترکیب شیمیایی گریدهای شمش فولادی

گرید c Si Mn P(max) S(max) Cr(max) Ni(max) Cu(max)
3SP 0.14
0.22
0.15
0.3
0.4
0.65
0.04 0.05 0.3 0.3 0.3
5SP 0.28
0.37
0.15
0.3
0.5
0.8
0.04 0.05 0.3 0.3 0.3
ST37 0.09
0.15
0.17
0.35
0.35
0.65
0.040 0.040 0.3 0.3 0.3
ST52 0.17
0.22
0.35
0.55
1.30
1.60
0.035 0.040 0.3 0.3 0.3
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × سه =

مطالب مرتبط