آهن مهام » اخبار آهن » چگونگی تحولات بازار آهن در طولانی مدت
چگونگی تحولات بازار آهن در طولانی مدت

چگونگی تحولات بازار آهن در طولانی مدت

فهرست مطالب

    بر اساس گزارش بازار و به نقل از آهن مهام، در هفته ای که پشت سر گذاشتیم و در روز سه شنبه قبل از اینکه بازار آهن فعالیت خود را به اتمام برساند، تحولاتی در قیمت های روز آهن آلات مشاهده می شد. این تغییرات شامل افزایش اندکی در برخی از زیرمجموعه‌ ها بود که به وضوح قابل تشخیص بود. اما با تمام این افزایش ها، برخی از شرکت‌ ها تصمیم گرفتند قیمت آهن کیلویی را در سطح ثابتی حفظ کنند. علاوه بر این، بعضی از محصولات نیز با کاهش قیمت مواجه بودند.
    در عین حال، تغییراتی نیز در بازار ارز به چشم می آمد. ارزش دلار آمریکا به عنوان یکی از عوامل اقتصادی مهم، در ابتدای سه‌ شنبه با ارزشی نزدیک به ۴۹ هزار تومان آغاز شد. اما تا انتهای روز، با یک افزایش کوچک به مبلغ ۵۰ هزار تومان رسید و در پایان همان روز نیز با ارزشی حدود ۵۰ هزار و ۳۰۰ تومان به پایان رسید.

    بررسی تغییرات قیمت آهن آلات؛ 10 مرداد 1402

    بررسی تغییرات قیمت آهن آلات؛ 10 مرداد 1402

    در آخرین روز کاری هفته گذشته یعنی روز سه‌ شنبه، در برخی از حوزه‌ها اندوهی از افزایش قیمت آهن به چشم می‌ خورد. در همین راستا، قیمت میلگرد هرچند ثابت اعلام شد، اما گروهی از کارخانه‌ ها تصمیم به افزایش قیمت‌ با میزانی بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومان گرفتند.
    در چند کارخانه معتبر مانند فایکو، فولاد یزد و ذوب آهن اصفهان، قیمت تیرآهن در روز سه‌ شنبه با محدوده‌ای بین ۱۰ تا ۱۰۰ هزار تومان افزایشی اعلام گردید. به هر حال، تعداد زیادی از مبادی فروش بدون تغییر در قیمت‌ ها، محصولات خود را به بازار عرضه نمودند. قیمت تیرآهن ۱۴ اصفهان نیز در هر شاخه با افزایشی اندک، حدود ۴ میلیون و ۲۶۰ هزار تومان تخمین زده شد.
    در معظم مبادی فروش، قیمت ورق سیاه با قیمت ثابتی اعلام گردید. اما در مورد ورق سیاه فولاد مبارکه، در برخی ضخامت‌ها شاهد کاهش میزانی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی بود. همچنین قیمت‌های ورق گالوانیزه، ورق رنگی، ورق روغنی و ورق استیل در اکثر نقاط فروش با افزایش میزانی در حدود ۶۰۰ تومان اعلام گردیدند.
    در غالب مبادی فروش، ورق سیاه با قیمت ثابتی اعلام گردید. اما در مورد ورق سیاه فولاد مبارکه، در برخی ضخامت‌ ها شاهد کاهش میزانی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی بود. همچنین قیمت‌های ورق گالوانیزه، رنگی، روغنی و قیمت ورق استیل در اکثر مبادی فروش با افزایش میزانی در حدود ۶۰۰ تومان اعلام گردیدند.
    در تمام مبادی فروش، قیمت‌ های پروفیل به همراه انواع گوناگون آن مانند پروفیل سبک با قیمت ثابتی اعلام گردیدند. همچنین قیمت‌ های لوله‌ مانیسمان، لوله‌ داربست و دیگر نوع لوله‌ های درزدار نیز در بیشترشرکت‌ ها، تغییرات قیمت نداشتند.
    در بسیاری از مبادی فروش، نوسان قیمت در محصولاتی مانند نبشی و ناودانی ایرانی و اروپایی مشاهده نشد و این مقاطع با قیمت ثابتی مواجه بودند. ولی درباره قیمت نبشی ناب تبریز و یاوران زنجان، یک تغییر قیمت در بازه ۱۰۰ تا ۲۰۰ تومانی به چشم می خورد.
    در تجزیه و تحلیل علل تغییرات قیمت آهن آلات در بازار در هفته گذشته، تأثیر افزایش نرخ دلار و همچنین افزایش توقعات تورمی به عنوان عوامل مؤثر در این تحولات مشخص می‌ شود. علاوه بر این، چندین ریسک فعال در حوزه آهن و فولاد وجود دارد که از مهم ترین آن‌ها می‌ توان به ادامه فروش محصولات به صورت اعتباری، سیاست‌ های انقباضی پولی دولت، تداوم عملیات دامپینگ از سوی فولاد روسیه و ترکیه، وضعیت اقتصادی چین و وضعیت بازارهای صادراتی ایران اشاره کرد. این عوامل به همراه دیگر نوسان‌ های بازار، موجب تحولات در قیمت‌ آهن آلات گردیده است.
    با اینکه تأثیر افزایش نرخ دلار و تأثیر آن در بازارهای موازی قابل چشم‌ پوشی نیست، اما باید تهدیدها و ریسک‌ های موجود در بازار را نیز به دقت مورد بررسی قرار داد و با توجه به آن‌ها، وضعیت را تحلیل کرده و بعد به خرید آهن اقدام کرد.
    در واقع، در حال حاضر نمی‌ توان به سادگی نقش افزایش نرخ دلار در نوسانات بازار آهن را نادیده گرفت. اما در کنار این موضوع، عوامل قوی‌ تری نیز وجود دارند که تأثیر چشمگیری بر وضعیت بازار دارند. به عبارت دیگر، تأثیر دلار در بازار کنونی به مدت کوتاهی خواهد بود، اما در بلند مدت لازم است تأثیرات پارامترهایی که ذکر شدند، در نظر گرفته شوند. از این رو، حتی اگر در کوتاه مدت اثر افزایش نرخ دلار بر بازار قابل مشاهده باشد، با توجه به سایر پارامترهای تأثیرگذار، بازار به سمت رکود خود باز خواهد گشت.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    چهار × 3 =