آهن مهام » دانشنامه پروفیل (قوطی) » پروفیل در و پنجره؛ نگاهی به انواع و کاربردهایشان
این پروفیل با توجه به جنس تولیدی چه انواعی دارد؟

پروفیل در و پنجره؛ نگاهی به انواع و کاربردهایشان

فهرست مطالب

    اجزاء اساسی و بی‌ نظیر هر ساختمان، درب‌ ها و پنجره‌ های آن محسوب می‌ شوند. برای ایجاد تفکیک بین فضای داخلی و بیرون ساختمان، بر غیر از دیوارها، استفاده از درب‌ ها ضروری است. به خصوص، یک درب اصلی برای ورود به ساختمان مهم ترین نقش را ایفا می‌ کند. همچنین، برای هر اتاق یا بخشی از ساختمان نیز با در نظر گرفتن درب‌ های مخصوص و متناسب با فضای مربوطه امری بسیار حیاتی است. علاوه بر درب‌ ها، پنجره‌ های ساختمان نیز نقش بسیار حائز اهمیتی دارند. این پنجره‌ ها جهت استفاده از نور طبیعی، تهویه هوا، و تبادل حرارت بین داخل و بیرون ساختمان بسیار اساسی هستند. به منظور ساخت و ایجاد درب‌ ها و پنجره‌ ها، از انواع مختلف پروفیل در و پنجره بهره برداری می شود. نوع و کیفیت پروفیل استفاده شده، تأثیر زیادی بر زیبایی و عملکرد کلی ساختمان دارد. همچنین، هزینه های ساخت نیز به طور مستقیم با قیمت پروفیل در و پنجره مرتبط است. در این مقاله، قصد داریم در مورد انواع این نوع پروفیل و کاربردهایشان بیشتر صحبت کنیم. پس با ما در دانشنامه آهن مهام همراه باشید.

    این پروفیل با توجه به جنس تولیدی چه انواعی دارد؟

    پروفیل های به کار رفته در درب و پنجره ها، با بهره گیری از مجموعه متنوعی از انواع جنس ها تولید می شوند و هر یک از این جنس ها، ویژگی های منحصر به فرد را به همراه دارند. به طور کلی، تولید این نوع پروفیل ها در یکی از جنس های زیر انجام می شود:

    پروفیل درب و پنجره آلومینیومی

    آلومینیوم

    خصوصیات پروفیل‌ آلومینیوم بسیار متنوع است. به عنوان نمونه، این نوع پروفیل دارای استحکام فوق‌العاده است و در کارهایی که نیاز به ظرافت و زیبایی دارند، به صورت باریک‌ تر نیز تولید می‌ شوند. این پروفیل‌ ها علاوه بر استحکام بالا، انعطاف پذیری خوبی نیز دارند. از ویژگی‌ های جالب دیگر این محصولات، قابلیت بازیافت و سازگاری خوب با محیط است. اما برای صرفه‌ جویی در مصرف انرژی، مناسب نمی باشند. همچنین در اتصالات آن‌ها از چسب‌ های قوی به علت حساسیت بالا در جوشکاری بهره می برند.
    پنجره هایی که از جنس آلومینیوم ساخته می شوند، با توجه به اینکه در انتقال حرارت توانایی بالایی دارند؛ به همین علت، برای رفع این معضل، از نوع پیشرفته پروفیل های آلومینیوم که به نام پروفیل ترمال بریک مشهور است، استفاده می شود، استفاده از این نوع پروفیل، به طرز چشمگیری باعث کاهش انتقال گرما و سرما می شود.

    پروفیل در و پنجره فولادی

    فولاد

    این نوع پروفیل به‌ منظور ساخت چهارچوب درب‌ اتاق ها به کار می‌ رود و به دلیل امکان زنگ‌ زدگی، فوراً پس از نصب نیاز به پوشش ضد زنگ و رنگ‌ آمیزی دارد. همچنین در محیط‌ های با رطوبت بالا مناسب نمی‌ باشد. به منظور ساخت این پروفیل ها از ورق های آهنی همچون ورق سیاه و ورق روغنی استفاده می شود. این واضح است که هزینه مواد اولیه یعنی قیمت ورق سیاه یا روغنی در تعیین نهایی قیمت این پروفیل های فولادی، بسیار تأثیرگذار باشد.

    پروفیل های کامپوزیتی (pvc و upvc)

    پروفیل های کامپوزیتی (pvc و upvc)

    پی وی سی‌ ها به دلیل مسائلی از جمله مقاومت کم در مقابل نور و گرما، با مشکلاتی روبرو هستند. همچنین واکنش سریع با اکسیژن از دیگر مسائلی است که این نوع پروفیل‌ ها را تحت تأثیر قرار می‌ دهد. برای برطرف کردن این معضلات، نیاز است که پلیمر پی وی سی با استفاده از پایدارکننده‌ های خاص ترکیب شود تا محصول جدیدی به نام یو پی وی سی به وجود آید؛ امروزه، استفاده از این نوع پروفیل‌ ها به اهمیت ویژه‌ای دست یافته است.
    یو پی وی سی دارای مزایای فراوانی از جمله قابلیت شستشو آسان، قابل بازیافت و سازگار با محیط زیست، عایق خوب صوتی و حرارتی، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی، مقاومت در برابر خوردگی و اشتعال، دارای ماندگاری بالا در رنگ و پوشش هستند. استفاده از این نوع پروفیل ها در مناطقی که با آب و هوای نامعتدل روبه رو هستند و سرما و گرمای شدیدی دارند، بسیار مناسب هستند؛ زیرا در برابر این تغییرات محیطی آسیب پذیر نیستند. لازم به ذکر است که قیمت پروفیل upvc از مهم ترین مزیت های این محصول به شمار می رود و باعث محبوبیت آنها نیز شده است.

    پروفیل در و پنجره چوبی

    چوب

    یک نوع دیگر از پروفیل های در و پنجره، پروفیل چوبی می باشد که به ساختمان ها جذابیت خاصی می‌ بخشد و همچنین در مقابل حرارت و صدا عایق خوبی ایجاد می‌ کند. از مزایای دیگر این پروفیل، دارا بودن قابلیت بسیار بالایی در رنگ‌ پذیری است. این پروفیل‌ ها همراه با مزایا، تعدادی معایب هم دارد که به شرح زیر می‌ باشد:

    • قابلیت اشتعال بالا
    • احتمال پوسیدگی زیاد
    • استحکام کم در مقابل ضربه
    • نفوذ حشرات و موریانه
    • توانایی جذب آب و رطوبتآشنایی بیشتر با موارد مصرف این نوع پروفیل ها

    آشنایی بیشتر با موارد مصرف این نوع پروفیل ها

    پروفیل‌ های به کار رفته در در و پنجره‌ ها، در حقیقت به منظور ایجاد چهارچوب برای پنجره ها و درب های ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. در مجموع، از این پروفیل‌ ها می توان در کاربردهای زیر بهره برد:

    • ساخت چهارچوب درها و پنجره‌ های داخلی و خارجی اتاق‌ ها
    • ایجاد چهارچوب داخلی به منظور حفاظت از شیشه یا ورق‌ های طلقی و فلزی پنجره‌ ها
    • قاب دور نماهای کاملاً شیشه ای
    • تولید قاب دور گلخانه‌ های داخلی و بیرونی ساختمان
    • ساخت نورگیرهای روی پشت بام با استفاده از شیشه و طلق
    • ایجاد اتصالات بین قاب‌ های درها و پنجره‌ ها
    • تولید ریل‌های مخصوص برای درها و پنجره‌های کشویی
    • ساخت زهوارانواع پروفیل در و پنجره

    جمع بندی

    در این مقاله، سعی کردیم که شما را با انواع پروفیل درب و پنجره و همچنین موارد استفاده از این نوع پروفیل ها بیشتر آشنا کنیم. در صورتی که در رابطه با پروفیل درب و پنجره سؤالی دارید، می توانید آن را با مشاورین ما در وب سایت آهن مهام در میان بگذارید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    هفده − 13 =