آهن مهام » دانشنامه ورق » آلیاژ ورق های روغنی چیست؟
آلیاژ ورق های روغنی چیست؟

آلیاژ ورق های روغنی چیست؟

فهرست مطالب

    ورق های فولادی در گرید های مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. برای ساخت آنها از استانداردهای آلیاژی گوناگونی استفاده می شود. کارخانجات تولید کننده این محصولات، بنابر ویژگی هایی که برای محصول نهایی خود در نظر دارند، از یک گروه آلیاژی برای تولید ورق استفاده می کنند.

    ورق روغنی از جمله انواع ورق فولادی است که در دسته ورق های نورد سرد طبقه بندی می شود. این محصول نیز مانند دیگر انواع قطعات فولادی با استفاده از آلیاژهای مختلفی تولید می شود. در ادامه این مطلب به بررسی برخی از رایج ترین استانداردهای آلیاژی خواهیم پرداخت.

    آلیاژهای پرکاربرد در ساخت ورق روغنی

    گریدهای مختلف از استاندارد ST از متداول ترین آلیاژهایی هستند که برای تولید ورق روغنی مورد استفاده قرار می گیرند. در این گروه آلیاژی، هر اندازه عدد بعد از عبارت ST بالاتر باشد، میزان سختی محصول بالاتر بوده و در طرف مقابل، ورق از مقاومت کششی پایین تری برخوردار است. ST12، ST13 و ST14 از جمله انواع آلیاژهایی هستند که در آیین نامه استاندارد DIN 1623-1، برای تولید ورق های روغنی کاربرد دارند.

    ورق ST12

    در ورق هایی که نیاز به خاصیت کشسانی بالا در فولاد است، از آلیاژ ST12 استفاده می شود. باید توجه داشت که به جهت چگالی تقریبا برابر، قیمت ورق روغنی در این نوع آلیاژ با قیمت نمونه های تولید شده از دیگر آلیاژها تفاوت زیادی نداشته و تنها به جهت گوناگونی خواص در ورق، از آن استفاده می شود.

    این محصول نمونه ای رایج بوده و در بازار با نام ورق روغنی معمولی نیز شناخته می شود. خواصی مانند جوش پذیری، قابلیت خم پذیری و مقاومت کششی مناسب از جمله ویژگی های این نوع ورق روغنی می باشند. لازم به ذکر است که این نوع ورق ها، ظرف مدت سه ماه پس از تولید، باید مصرف شوند.

    ورق ST13 و ST14

    این محصولات کیفیت سطحی بالاتری نسبت به نمونه قبلی دارد و در برخی موارد با پوشش های الکترولیتی پوشانده شده اند. از آنجایی که متداول ترین کاربرد این ورق های برای ساخت پروفیل های صنعتی و ساختمانی است، به طور معمول دارای یک سطح با کیفیت تر هستند. اما بنا به درخواست مشتری می تواند هر دو سطح آنها دارای کیفیت بالایی باشد. بکارگیری این دو استاندارد آلیاژی باید تا 6 ماه پس از تولید انجام گیرد.

    ورق ST13 با نام نیمه کششی نیز شناخته می شود و به ورق ST14، ورق فوق کششی هم گفته می شود. گفتنی است در استانداردهای جدید نام این سه استاندارد به ترتیب از پایین به بالا، DCO1 و DCO2 و DCO3 می گویند. از دیگر ویژگی های این ورق در انواع 13 و 14 نیتروژن زدایی کامل با استفاده از فلز آلومینیوم است که باعث می شود کیفیت سطحی بالاتری در محصول به وجود بیاید.

    نتیجه گیری

    ورق روغنی در کارخانجات متعددی در کشور ما تولید می شود. فولاد مبارکه اصفهان، مجتمع فولاد گیلان از تولید کنندگان انواع ورق روغنی در کشور می باشند. فولاد تجارت مهام از عرضه کنندگان انواع محصولات صنایع فولاد در کشور می باشد. این مجموعه خدمات متعدد و گسترده ای در بازار به هموطنان عزیز در سراسر کشور ارائه نموده. شما می توانید به برای دریافت قیمت ورق آهن و یا کسب مشورت در انتخاب و خرید محصول مورد نیاز خود با همکاران ما در وب سایت آهن مهام تماس حاصل فرمایید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    12 + 12 =