آهن مهام - فولاد تجارت مهام
4 روش برای محاسبه وزن میلگرد

4 روش برای محاسبه وزن میلگرد

آنچه در این مطلب میخوانید

در اجرای هر پروژه، طبق استانداردهای ساختمان سازی، یکی از الزامات کار، محاسبه وزن تقریبی مقاطع استفاده شده و کل سازه است. از طرف دیگر مهمترین مولفه ای که در زمان خرید میلگرد با استانداردهای مختلف، شاخص های وزنی این مقاطع می باشد. بنابراین لازم است که طرفین معامله آهن آلات در همه انواع از این روش ها مطلع بوده و برای انجام محاسبات از آنها استفاده نمایند. قیمت میلگرد در استانداردهای ساختمانی، مانند قیمت میلگرد A2 و قیمت میلگرد A3 و A4، علاوه بر شاخص های وزنی، متاثر از نشان های تجاری عرضه کننده آنها نیز می باشد. به عنوان مثال خرید میلگرد اصفهان، که یکی از نشان های معتبر در بازار آهن است، میزان زیادی از معاملات بازار میلگرد را به خود اختصاص می دهد. قیمت میلگرد مشهد و قیمت میلگرد بناب، نیز به تناسب کیفیت بالایی که دارند مانند میلگرد اصفهان، بسیار مناسب تر از دیگر نمونه ها می باشند.

در ادامه این مطلب به بیان روش هایی برای انجام محاسبات وزنی انواع میلگرد در استانداردهای ساختمانی و صنعتی، خواهیم پرداخت.

لزوم انجام محاسبات وزنی

همانطور که میدانید، در همه پروژه های صنعتی، عمرانی و ساختمانی، استفاده از مصالح با کیفیت و مرغوب در دوام، طول عمر و استحکام سازه نهایی بسیار تاثیر گذار می باشد. از طرفی، مناطق بسیاری از شهرها و شهرستان های کشور ما بر روی گسل های خطرناکی واقع هستند. زلزله خیز بودن این مناطق و همچنین ضرورت جلوگیری از بروز حوادثی که در اثر این آسیب ها، اتفاق می افتند، ما را به رعایت حد اکثری استانداردهای تعریف شده در ساخت و ساز ملزم می کند. علاوه بر این، همانطورکه اشاره شد، وزن مقاطع فولادی از جمله میلگردها، فاکتور بسیار موثری در قیمت آنها می باشد. اصولی ترین روش های انجام محاسبات وزنی را در ادامه بیان خواهیم کرد.

استفاده از جدول اشتال

یکی از مجموعه های بسیار معتبری که امروزه به عنوان یک استاندارد در ساخت و استفاده از انواع مقاطع فولادی مورد استفاده قرار می گیرد، جدول اشتال می باشد. جدول وزن میلگرد، جدول وزن نبشی و قطعات فولادی دیگر، بخش های مختلفی از این مجموعه مدون هستند. جدول اشتال در سال اواسط قرن بیستم در کشور آلمان تدوین، تنظیم و گردآوری شده است. امروزه موسسه استاندارد آلمان (DIN)، با انجام توسعه بیشتر در بخش های گوناگون آن، به عنوان یک استاندارد ملی و جهانی از آن استفاده می کند. یکی از کاربردهای این جدول که بسیار مورد استفاده است، محاسبه مقاطع مورد نیاز در مسلح سازی بتن می باشد.

استفاده از جدول وزن کارخانه

کارخانجات تولید کنند میلگرد و دیگر مقاطع فولادی، با توجه به تجهیزات، ماشین آلات و گروه های آلیاژی که در ساخت و تولید مورد استفاده قرار می دهند، استانداردهای مختلفی برای تعیین وزن مقاطع تولید خود دارند. این مشخصات در جداول متعدد، با اندازه گیری های دقیق، توسط سازندگان میلگرد ارائه می شوند. بنابراین باید توجه داشت که وزن میلگرد و محصولات فولادی در کارخانجات مختلف، متفاوت می باشد.

استفاده از جدول های استاندارد

استانداردهایی که در انجمن های مهندسی کشورهای مختلف، به عنوان الزامات ملی و جهانی برای ساخت و بکارگیری میلگردها معرفی میشوند، عبارتند از GOST 5781 روسیه، ISNO 3132 استاندارد ملی ایران، BS 4449 بریتانیا، DIN 488:86 آلمان. استانداردهای مختلف این کشورها برای ساخت محصولات تولید شده در ایران بکارگیری می شوند. دسته بندی های چهارگانه در میلگردها ساختمانی و صنعتی، به A1، A2، A3 و A4، یکی از قدیمی ترین استانداردهای معرفی شده در کشور روسیه بود که در دیگر مناطق نیز سرایت کرده و امروزه به عنوان یک استاندارد جهانی شناخته می شود. هر کدام از استانداردهای بیان شده جدولی مخصوص داشته که کارخانجات تولید کننده موظف به رعایت این شاخص ها در تولیدات خود هستند.

استفاده از فرمول های وزنی

یکی دیگر از راه هایی که میتوان برای محاسبه وزن انواع میلگرد استفاده کرد، این است که با توجه به چگالی ترکیبات آلیاژی، وزن قطعه ای را به دست بیاوریم. نمونه گیری، محاسبه وزن در یک متر و چگالی ترکیبات آلیاژی راه هایی هستند که با استفاده از آنها می توان وزن قطعه را محاسبه کرد. طول نمونه / وزن نمونه = وزن هر متر میلگرد به کیلوگرم. در این فرمول که برای انجام آن از نمونه های دریافت شده از فروشنده استفاده می شود، برای به دست آوردن وزن بر کیلوگرم، باید وزن را بر اساس گرم و طول را بر حسب میلی متر استفاده کند. 7.8/1000*3.14*طول * قطرمیلگرد به توان 2 = وزن هر متر میلگرد به کیلوگرم، این فرمول نیز یکی از قدیمی ترین راه های محاسبه وزن میلگرد می باشد.

خرید میلگرد

در سراسر کشور ما، کارخانجات صنعتی مختلفی وجود دارند که علاوه بر پوشش دهی نیازهای داخلی، برای صادرات این مقاطع به کشورهای مختلف نیز تلاش می کنند. محصولات تولید شده در صنایع فولادی کشورمان، توان رقابتی بالایی با نمونه های جهانی دارند. شرکت سهام ذوب آهن اصفهان که بیش از شش دهه در زمینه تولید مقاطع مختلف فولادی، از جمله میلگرد، تیرآهن، نبشی و … فعالیت داشته است، یکی از مهمترین مراکز صنعتی موجود در کشور میباشد.

شرکت فولاد البرز ایرانیان در استان مازندران، مجتمع فولاد بناب در آذر بایجان شرقی و … تعدادی دیگر از تولیدکنندگان معتبر این محصولات هستند. هموطنان عزیز می توانند به وسیله برقراری تماس با همکاران متخصص ما در وب سایت آهن مهام، از قیمت روز میلگرد، قیمت روز نبشی، و دیگر قطعات فولادی، اطلاع یابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − دوازده =

مطالب مرتبط