لوله ها مانند دیگر مقاطع فولادی برای هدف خاصی ساخته می شوند و برای جابجایی گازها و مایعات مورد استفاده قرار می گیرند. لوله گازی تنها برای انتقال گاز مایع به کار می روند و از جنس ورق های گالوانیزه هستند. به این علت از ورق های فولادی گالوانیزه در تولید آن ها استفاده می شود که مقاومت لوله را در مقابل رطوبت و انواع خوردگی افزایش دهد. به طور کلی، لوله گازی در صنعت دارای مزایا و کاربردهای بسیاری است. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی لوله گازی، انواع و کاربردهای آن بپردازیم. پس با ما در دانشنامه آهن مهام همراه باشید.
لوله گازی چیست؟
علت نامگذاری لوله گازی این است که فقط برای جابجایی گازها کاربرد دارند و معمولاً برای افزایش مقاومت این لوله ها، ورق گالوانیزه نقش بسیار مهمی دارد تا بتوان در شرایطی با رطوبت های احتمالی و همچنین در برابر خوردگی ها از آن ها استفاده کرد. استفاده از این محصول در پروژه های بزرگ گازی بسیار اهمیت دارد؛ چرا که در مقابل ضربه های ناگهانی بسیار مقاوم هستند و نسبت به جنس های مختلفی همچون مس، برنج و پلی اتیلن می توانند گزینه مناسب تری باشند. لوله گازی به دو نوع زیر دسته بندی می شوند که در ادامه به شرح هر یک از آن ها می پردازیم.
لوله گازی توکار: در پروژه های وسیع از لوله گازی توکار استفاده می شود؛ به دلیل اینکه در برابر ضربه های ناگهانی، فرسودگی، خوردگی و حتی دیگر آسیب ها استحکام بسیار زیادی دارند. به عنوان مثال، این نوع لوله ها برای جابه جایی گاز از پالایشگاه به منطقه ای دور دست و یا از شهری به شهر دیگر استفاده می شوند.
لوله گازی روکار: این نوع لوله ها در مقایسه با لوله گازی توکار، بیشترین آسیب پذیری را دارند و به همین علت در لوله کشی های شهری و راه اندازی انشعابات داخل ساختمان از آن ها استفاده می شود. همچنین از نظر اقتصادی نسبت به لوله گازی توکار، مقرون به صرفه هستند و قیمت کمتری دارند. در حالت کلی، لوله گازی روکار طبق استاندارد برای انتقال گاز به مسیرهای طولانی مناسب نیستند.
جنس لوله های گازی روکار
ساخت لوله های گازی به صورت آلیاژی است و به این دلیل از عناصر آلیاژی استفاده می کنند تا لوله ها در برابر آسیب های مختلف مقاومت زیادی داشته باشند و در جنس های متفاوتی مانند مسی، برنجی، فولادی و پلی اتیلن تولید می شوند و هر یک از این لوله ها دارای کاربرد ویژه ای هستند.
مسی: برای بعضی از قسمت های خاص از لوله های مسی استفاده می کنند؛ اما استفاده از آن در برخی مناطق ممنوع است.
برنجی: لوله های تولید شده از جنس برنج، برای ساخت اتصالات گازی درون ساختمان و همچنین انواع شیرآلات مورد استفاده قرار می گیرند.
فولادی: لوله فولادی در مناطقی که میزان رطوبت آنجا بیشتر است، استفاده می شود و نسبت به جنس های دیگر انعطاف پذیری بالاتری دارند.
پلی اتیلن: معمولاً لوله گازی پلی اتیلن در شبکه های گازرسانی شهری استفاده می شود و کاربرد آن ها نسبت به سال های گذشته افزایش پیدا کرده است.
مهم ترین کاربردهای لوله گازی
لوله گازی، لوله هایی از جنس فولاد یا پلی اتیلن هستند که برای جابه جایی گاز از محل پالایشگاه تا جاهایی که با افت و کم شدن فشار گاز مواجه هستند، بسیار اهمیت دارند. این محصول برای لوله کشی سیستم هوای فشرده نیز مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر کاربردهای مهم لوله گازی می توان به پالایشگاه نفتی، نیروگاه های تولید الکتریسیته، انواع سوله ها، کارخانه های بزرگ و کوچک و حتی کارخانه پتروشیمی اشاره کرد. به طورکلی، این لوله ها برای هر سازه ای که احتیاج به تجهیزات گازی داشته باشد، استفاده می شوند.
قیمت لوله گازی روکار
اطلاع از قیمت لوله گازی روکار برای کسانی که در صنعت نفت و گاز و همچنین در زمینه لوله کشی فعال هستند بسیار ضروری است. عوامل مختلفی مانند نرخ ارز، قیمت مواد اولیه، قیمت شمش، میزان عرضه و تقاضا، قیمت سنگ آهن، هزینه حمل و نقل و مسائل سیاسی و اقتصادی باعث شده که قیمت این نوع محصول به صورت لحظه ای تغییر کند. چناچه قصد خرید لوله گازی روکار سپاهان را دارید می توانید از طریق شماره های درج شده در وب سایت آهن مهام با کارشناسان فروش ما در تماس باشید.