جوشکاری ورق های فولادی، مدام با چالش های مختص به خود همراه هستند، به خصوص، در موقع نازک بودن ورق های فولادی، امکان سوراخ شدن آن نیز وجود دارد. همچنین، در مورد ورق گالوانیزه نیز حساسیتهای خاصی وجود دارد، زیرا در زمان جوشکاری، فلز روی که به عنوان پوشش ضد زنگ در این ورقها استفاده میشود، ممکن است خورده شود. این مسئله باعث میشود که این سوال پیش بیاید که آیا ورق گالوانیزه قابل جوشکاری است و در صورت مثبت بودن پاسخ، چه نکاتی در مورد جوشکاری ورق گالوانیزه باید در نظر گرفت؟ در این مقاله، می خواهیم شما را با انواع روش جوشکاری ورق گالوانیزه بیشتر آشنا کنیم. پس با ما در دانشنامه آهن مهام همراه باشید.
جوشکاری ورق های گالوانیزه باید بر اساس عالی ترین و مناسب ترین روش انجام گیرد؛ زیرا این ورق ها به دلیل داشتن لایهی فلز روی بر روی سطح خود و یا قرار گرفتن در مقابل حرارت بالا ناشی از نازل جوشکاری، ممکن است بخاری از پوشش سطحی ورق تولید شود که برای انسان مضر است. به علاوه، در خرید این محصولات، قیمت مناسب نیز بسیار مهم است. برای دریافت قیمت ورق گالوانیزه با بهترین قیمت، میتوانید به وب سایت آهن مهام مراجعه کنید.
نکات مهم در رابطه با الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه
الکترود در حقیقت یک سیم فلزی رسانا است که دارای پوششی در اطراف خود است. این پوشش ممکن است از جنسهای مختلفی از قبیل قلیایی، روتیلی، سلولزی و روتیلی با پودر آهن باشد. جنس سیم فلزی استفاده شده در این الکترود باید با قطعهای که در جوشکاری استفاده میشود، سازگاری داشته باشد. بنابراین، استفاده از الکترودی که ساختاری مشابه با این نوع ورق دارد، توصیه میشود. برای الکترودهای مهم، میتوان به الکترودهای 6010، 6011، 7014 و 7018 اشاره کرد. مهم است به یاد داشته باشید که قیمت ورق آهنی ممکن است در طول زمان در نوسان باشد و تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد.
معرفی انواع روش جوشکاری ورق گالوانیزه
شیوه های متنوعی برای جوشکاری این مقاطع، به کار می رود که مناسب ترین شیوه؛ باید براساس نیاز و همچنین مطابق با شرایط کاری خود؛ انتخاب شود. در ادامه، روشهای مختلف جوشکاری ورق گالوانیزه را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
جوشکاری قوس به وسیله الکترود پوشش دار
این فرآیند، یکی از روش های مهم و پرکاربرد جوشکاری است که در صنعت استفاده فراوانی دارد و آن را جوشکاری برق نیز می نامند. حرکت الکترود در این روش، که به صورت جلو و عقب صورت می گیرد، باعث می شود که کمک بسیار زیادی به جلوگیری از ترک و تخلخل و همچنین تبخیر پوشش روی کند. انتخاب بهترین الکترود برای رسیدن به جوش با کیفیت و بدون عیب، یک مسئله بسیار مهم و با اهمیت می باشد.
جوشکاری با استفاده از گاز کربن دی اکسید
در این فرآیند جوشکاری، از گاز محافظ و الکترود مصرفی استفاده میشود. با استفاده از گاز کربن دیاکسید به عنوان گاز محافظ، این فرآیند به عنوان جوشکاری CO2 نیز یاد می شود. در صورت جوشکاری ورقهای گالوانیزه با استفاده از کربن دیاکسید، حداقل 20 درصد از آن به عنوان گاز محافظ باید استفاده شود. میزان بالای کربن دیاکسید در این نوع جوشکاری، منجر به کاهش پاشش مذاب و بهبود کیفیت جوش میشود. همچنین، استفاده از گاز آرگون نیز در این روش متداول است. در صورت استفاده همزمان از هر دو گاز کربن دیاکسید و آرگون، نسبت مناسبی از آنها باید رعایت شود.
جوشکاری مقاومتی
این روش برای ورق هایی مناسب است که میزان ضخامت آن ها از 5 میلی متر کم تر باشد. علاوه بر آن، ضخامت پوشش، در صورتی که زیر 43 میکرون باشد یا به عبارت دیگر، در هر متر مربع از ورق، وزن پوشش کمتر از 300 گرم باشد، معمولاً روش جوشکاری مقاومتی به عنوان انتخاب اولیه در نظر گرفته میشود. استفاده از جوشکاری مقاومتی به دلیل کاهش حداقلی آسیب به ورقهای گالوانیزه، یکی از روشهای به صرفه و مؤثر برای جوشکاری این نوع ورقهاست.
جوشکاری ورق گالوانیزه با اشعه ی لیزر
این روش جوشکاری، یکی از تکنیکهای نوین جوشکاری است که در سالهای اخیر در صنایع مختلف، از جمله صنعت الکترونیک و خودروسازی، به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. این فرآیند امکاناتی را برای تولید قطعات صنعتی فراهم میکند که قبلاً ساخت آنها غیرممکن یا بسیار دشوار بوده است. جوشکاری با استفاده از لیزر یک نوع فرآیند جوشکاری ذوبی است، با این حال با تجهیزات و فرآیندهای دیگر جوشکاری ذوبی بسیار متفاوت است. در جوشکاری با لیزر، با استفاده از حرارتی که از برخورد اشعه نوری با سطح قطعه به دست میآید، یک ناحیه مذاب و مخلوطی از مواد ایجاد میشود. پس از انجماد، اتصالی بین مواد تشکیل میشود.
جمع بندی
مرکز فولاد تجارت مهام یکی از معروف ترین و معتبرترین مراکز فروش آهن آلات در ایران است که شما مشتریان عزیز میتوانید، ورقهای گالوانیزه با انواع ابعاد و ضخامتها را تهیه کنید. قبل از خرید، بهتر است با مراجعه به این مجموعه و یا با تماس با ما، اطلاعات دقیقی درباره قیمت آهن آلات و سایر جزئیات خرید را کسب کنید.