آهن مهام - فولاد تجارت مهام
ورق گالوانیزه

استانداردهای ورق گالوانیزه (قسمت اول)

آنچه در این مطلب میخوانید

استانداردهای ورق گالوانیزه 1

میتوان گفت هر کشوری دارای استانداردهای خاص خود برای تولید محصولات فولادی میباشد. تمامی مقاطع فولادی مانند تیرآهن، میلگرد، ورق های فولادی، لوله های فولادی، نبشی و ناودانی، قوطی و پروفیل و … دارای استاندارد هایی بر اساس جداول، ترکیبات شیمیایی، مواد اولیه، روش تولید، مشخصات، ابعاد و سایز و… میباشند که هر کدام از آنها فرمول و محاسبات خاصی برای تعیین استاندارد مربوطه برای خود دارند. در این مقاله قصد داریم استاندارد ضخامت ورق های فولادی را به طور کامل شرح دهیم. قبل از پرداختن به موضوع استانداردهای ضخامت ورق های فولادی بهتر است درباره خود ورقهای فولادی و انواع آنها اطلاعات کافی داشته باشیم. در نظر داشته باشید که قیمت ورق گالوانیزه به صورت روزانه در سایت آهن مهام به روز رسانی می شود و برای بدست آوردن قیمت ها می توانید به بخش مربوطه مراجعه کنید.

ورق فولادی

ورق های فلزی کاربردهای فراوانی دارند که در صنعت آهن آلات از اهمیت بالایی برخوردار هستند. مانند اکثر کشورها، ورق های متعددی با نام های مختلفی در ایران وجود دارد که با توجه به نوع و شکل ظاهری آنها نام گذاری شده اند. ورق های فولادی از طریق نورد، بر اساس نیروی فشار و کشش بدست می آید. ورقهای فلزی دارای انواع مختلف با کاربردهای فراوانی می باشد. یکی از ارزان ترین و کاربردیترین ورق های موجود در بازار ایران ورق سیاه میباشد که بعد از آن متداولترین ورق را میتوان به ورق گالوانیزه نسبت داد که این ورق نیز کاربردهای بی نهایت زیادی در صنایع مختلف را دارد.

ورق سیاه

یکی از روشهای تولید ورق سیاه، نورد گرم میباشد که در این روش، ورقها در ضخامت های کم تولید میشود و به اصطلاح ورق سیاه نامیده میشوند. نامگذاری این نوع ورق ها به ورق سیاه به این دلیل است که اجزای تشکیل دهنده ورق در دمای بالا رنگ محصول مات می گردد. به همین دلیل از اصطلاح ورق سیاه برای نامگذاری استفاده گردیده است. مراحل تولید ورق سیاه به این صورت است که ابتدا تختال تولید شده در کوره و در دمای بالا قرار میگیرد پس از خروج تختال از کوره پیش گرم روی سطح تختال پوسته اکسیدی تشکیل میشود و برای برطرف کردن این پوسته، و همچنین کاهش دمای سطح تختال از عملیات پوسته شویی استفاده میکنند. در این مرحله قطعه مورد نظر از بین غلتک ها عبور کرده تا کمکم ابعاد مورد نظر آن بدست می آید. در طی این فرایند توزیع دمای بار تحت تاثیر چند عامل از جمله انتقال حرارت به محیط و گرمای ناشی از تغییر شکل پلاستیک قرار می گیرد و ضخامت تختال 15 تا 30 % کاهش می یابد. نورد خشن دارای 2 تا 3 قفسه است. پس از آخرین قفسه نورد خشن ، ورق وارد مرحله نورد نهایی می گردد. ورق سیاه در بازار ایران را می توان یکی از ارزانترین ها دانست.

ورق سیاه

اهمیت و روش گالوانیزه کردن ورق فولادی

شاید بتوان گفت بهترین و به صرفه ترین روش برای محافظت فلزات در برابر اکسید شدن یا زنگ زدگی و یا خوردگی، گالوانیزه کردن آنها میباشد. یکی از بهترین و متداول ترین روش های گالوانیزاسیون، روش گالوانیزه گرم است. در این ورش آهن یا فولاد را در حمام یا وان روی قرار میدهند. این فرایند پوشش چند لایه بر روی آهن یا فولاد ایجاد میکند تا در برابر خوردگی مقاوم شود. فرایند گالوانیزه گرم شیب، یکی از قدیمی ترین و متداولترین روشهای گالوانیزاسیون میباشد. بعد از آماده سازی و تمیز شدن سطح مورد نظر و زدودن تمامی اضافات، فلز برای ورود به حمام روی آماده میشود. روی موجود در حمام گالوانیزه از نوع روی B6 ASTM با خلوص آن 98% میباشد. گاهی اوقات برای رسیدن به ویژگیهای مورد نظر، مواد دیگری به این حمام اضافه میکنند. برای ذوب کردن روی باید دمای حمام بین 438 الی 460 درجه سانتی گراد باشد. در این دما، روی به شکل مایع در می آید سپس قطعه فولادی مورد نظر در حمام روی غوطه ور شده و این کار تا زمانی ادامه می یابد که دمای فولاد درون حمام با دمای روی یکی شده و واکنش بین فولاد و روی کامل شود و بعد از آن فولاد را خارج میکنند.

ورق گالوانیزه

ورق های فولادی یا ورق سیاه، در برابر خوردگی و زنگ زدگی بسیار آسیب پذیر هستند ولی استحکام کششی و برشی خوبی دارند. برای تقویت و عدم خوردگی ورق فولادی ، متخصصان حوزه آهن آلات، این نوع ورق ها را به روش های مختلفی تقویت میکنند که یکی از این روشها، پوشش یا گالوانیزه کردن میباشد. ورق گالوانیزه یکی از انواع ورق های فلزی میباشد که مصارف و کاربرد های خاص خود را دارد. عموما ورق های تولید شده ممکن است دچار خوردگی و یا زنگ زدگی شوند. تولید ورق های مقاوم در برابر زنگ زدگی، صرفه اقتصادی ندارد و مقرون به صرفه نیست به همین دلیل ورق های گالوانیزه برای کم کردن هزینه، تولید می شوند.

گالوانیزه کردن ورقها بهترین و اقتصادی ترین روش برای این کار میباشد. برای تولید ورق گالوانیزه ابتدا ورق وارد وان ذوب شده و در آن غوطه ور میشود و نسبت به ضخامت فلز، روی سطح ورق قرار می گیرد. از کاربردهای مهم ورق گالوانیزه می توان به تولید لوله های انتقال آب، مخزن های نگهداری آب، کابینت ها و سقف سوله ها اشاره کرد ورق گالوانیزه معمولا برای تولید محصولاتی از قبیل پروفیل و قوطی، لوله های گالوانیزه کاربرد دارد. در کل این محصول در مناطق با رطوبت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. از کاربرد های ورق گالوانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد: تولید لوله‌های حرارتی، کابینت در آشپزخانه و کانال‌ها و دریچه‌های مربوط به سیستم‌های تهویه مطبوع و یا سیستم‌های خنک‌ کننده. تولید پروفایل‌های گالوانیزه و ساخت انواع پنجره‌ها، درها و قاب‌های فولادی ضد زنگ، تولید لوله گالوانیزه برای استفاده در محیط‌های مرطوب، سیستم تامین آب و یا سایر مایعات.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 18 =

مطالب مرتبط