آهن مهام - فولاد تجارت مهام
عوارض صادراتی مواد خام و نیمه خام

تصمیمات جدید در خصوص عوارض صادراتی مواد خام و نیمه خام اعلام گردید

آنچه در این مطلب میخوانید

یک گزارش از خبرگزاری صدا و سیما منتشر شده که اعلام می‌ کند گمرک ایران برای مواد خام و نیمه خام طبق آیین نامه اجرایی بند (ز) تبصره شش قانون بودجه ۱۴۰۲، اقدام به ابلاغ میزان دقیق عوارض صادراتی نموده است.
به تفصیل، این گزارش بیان می‌ کند که کالاهای اساسی از جمله سنگ گچ با میزان ۱۰ درصد، گچ با میزان ۲ درصد، سنگ آهک با میزان ۵ درصد، کلینکر سیمان با میزان ۵ درصد، سیمان سفید با میزان ۰.۵ درصد، سیمان‌کوره و سیمان پوزولانی با میزان ۵ درصد، سنگ‌آهن با میزان ۲۰ درصد، شمش آهن و فولاد با میزان ۱ درصد، کنسانتره آهن با میزان ۲۰ درصد، کنسانتره مس با میزان ۱۰ درصد، سنگ آلومینیوم و کنسانتره‌ های آن با میزان ۲۰ درصد، سنگ سرب با میزان ۵ درصد، سنگ روی با میزان ۵ درصد، زغال‌ سنگ با میزان ۲ درصد، شیشه به صورت کار نشده با میزان ۰.۵ درصد و سنگ‌ های گرانبها با میزان ۰.۵ درصد تحت تأثیر این بخشنامه قرار گرفته‌اند.
همچنین، این گزارش نشان می‌ دهد که برای مواردی نظیر متانول با ۰.۵ درصد، پروپال و پروپانول با ۲ درصد، پلی‌ اتیلن با ۰.۵ درصد و پلی پروپیلن با ۱۰ درصد عوارض صادراتی تعیین شده است.
همچنین، این بخشنامه تعیین کرده است که عوارض صادراتی مرتبط با قراضه و پسماندهای چدن، ضایعات فولاد ضدزنگ، پسماندهای آهن یا فولاد، پسماندهای تراشکاری، پسماندهای مس، پسماندهای آلومینیوم و پسماندهای روی با درصد کلی ۸۰.۵ تعیین گردیده است.
لازم به ذکر است که در پنج ماه ابتدایی سال، نیم درصد عوارض صادراتی از تمامی فرآورده های مرتبط با صنایع سیمانی، پتروشیمی و فلزی گرفته می‌ شد.
با اعمال تغییرات جدید در عوارض صادراتی، یکی از نقاط تأثیرگذار این تغییرات بر روی صنعت آهن‌ و فولاد است و ممکن است میزان تولید و عرضه آهن‌ آلات در بازار داخلی تغییر کند. این وضعیت می‌ تواند تأثیری در قیمت آهن‌ آلات نیز داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 5 =

مطالب مرتبط