در بازار مصالح ساختمانی، انواع و اقسام پروفیل های ساختمانی با تنوع بالایی موجود است که هر کدام دارای کاربردها و ویژگیهای خاص خود هستند و برای ساخت و اجرای انواع پروژههای ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند. از آنجا که در روند ساخت این پروفیل ها از نورد ورق های فولادی استفاده می شود؛ در نتیجه، در قیمت گذاری آنها، قیمت ورق آهنی بسیار مؤثر می باشد. در این مقاله، قصد داریم که شما را با این نوع پروفیل پرکاربرد و انواع آنها بیشتر آشنا کنیم. پس با ما در دانشنامه آهن مهام همراه باشید.
معرفی پروفیل ساختمانی
پروفیل های ساختمانی به علت اهمیت بالای آن در صنعت ساختمان و نقش بی بدیلی که در پروژهها ایفا می کنند، از اهمیت بسزایی برخوردارند. به ویژه، در ساخت درب و پنجرههای آلومینیومی. در تولید این پروفیل ها، معمولاً از روش های مختلفی استفاده می شود که شامل موارد زیر هستند:
نورد گرم: تولید این محصول از طریق فرآیند نورد گرم شمشهای فولادی صورت می پذیرد که در نهایت به شکل قوطی تبدیل می شوند.
نورد سرد: استفاده از روشهای خم کردن و پرس، به علت قابلیت شکل دهی به ورقهای فولادی و تبدیل آنها به شکلهای مورد نیاز برای پروفیلهای ساختمانی، مناسب و مؤثر است. این پروفیلها با ویژگیهای خاصی که به دست می آورند مناسب برای کارهای سبک ساختمانی مانند چارچوب درها و سقف هستند.
مرکب: در این روش، از فرآیند سرد و گرم استفاده می شود. با ترکیب این دو فرآیند، پروفیل هایی ایجاد می شود که بسیار مناسب و اقتصادی هستند.
آشنایی با انواع پروفیل های استفاده شده در ساختمان
در این بخش، به معرفی و توضیح برخی از رایج ترین و مهم ترین انواع پروفیلهای ساختمانی خواهیم پرداخت.
آبرو
این مدل پروفیل ها در سقف ساختمان ها به منظور انتقال آب باران و برف به کار می روند. از آنجا که مستقیماً با آب باران و برف در تماس هستند؛ در نتیجه از ورق های گالوانیزه تهیه می شوند تا از احتمال خوردگی آنها جلوگیری شود.
پروفیل تسمه
از جمله محصولاتی هستند که در بسیاری از فضاها و مکان ها قابل استفاده می باشند. این نوع پروفیل در نقشه های ساختمانی با علامت اختصاری PL شناسایی می شود و معمولاً تولید آن ها با عرضی کم تر از 160 میلی متر انجام می گیرد.
ناودانی
ناودانی یکی از انواع پروفیل های مقاطع باز هستند که به دلیل ساختارشان؛ به مهندسان و معماران این امکان را می دهد تا طرح ها و ایده های خود را به واقعیت تبدیل کنند. این محصول در انواع مختلفی مانند گالوانیزه، آلومینیوم و استنلس استیل تولید می شود و به همین دلیل، این قیمت پروفیل ها که به بازار عرضه می شوند، متفاوت خواهد بود.
نبشی
نبشی ها از محصولات بسیارحیاتی و ارزشمند به شمار می روند. این پروفیلها دارای شکلی هستند که دو ضلع آنها عمود بر یکدیگر قرار دارد. بر اساس طول ضلعها، نبشیها به دو گروه بالهای مساوی و نامساوی تقسیم می شوند. برای نمایش این پروفیل ها از حرف انگلیسی L استفاده می شود و عدد پس از حرف L نشان دهنده طول بال ها است؛ به این صورت، L200 به معنای بالهای مساوی و L100*200 نشاندهنده بالهای نامساوی است.
پروفیل Z
پروفیل Z از بین محصولات مختلف پروفیل های باز، یکی از پرمصرف ترین و مهم ترین محصولات به شمار می آید که تأثیر بزرگی در صنایع مختلف دارد و به عنوان یک عنصر اساسی در ساخت سازههای بزرگ و پروژههای عظیم به کار می رود. نامگذاری این نوع مقاطع به دلیل شباهت سطح مقطعشان به حرف Z است. این شباهت باعث شده تا این نوع پروفیلها به این نام معروف شوند.
اهمیت و کاربرد پروفیل در سازه های ساختمانی
پروفیل های ساختمانی، به دلیل ویژگی ها و شکل های خاص خود، از تنوع بسیاری برخوردار هستند و به همین دلیل در بسیاری از قسمت های ساختمان به کار می روند. این مصالح ساختمانی دارای کاربردهای گستردهای هستند که در اجزای مختلف ساختمان به کار می روند. از جمله این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تولید چهارچوب های فلزی برای استفاده در انواع درب و پنجره
- ساخت و تولید انواع درب و پنجره
- ساخت اسکلت فلزی ساختمان ها
- تولید نرده های محافظ فلزی برای راه پله ها
- مستحکم سازی سقف سوله ها و دیگر سازه های فولادی
جمع بندی
در این مقاله، سعی کردیم به طور جامع و کامل توضیح دهیم که پروفیلهای ساختمانی چه نوع محصولاتی هستند و انواع مختلف آنها و کاربردهایشان را نیز مورد بررسی قرار دادیم. اما اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید، می توانید با مشاوران ما در شرکت آهن مهام تماس حاصل فرمایید یا سؤالات خود را در قسمت نظرات در زیر مطرح کنید. ما به سؤالات شما با دقت پاسخ خواهیم داد و سعی می کنیم تا نیازهای شما را در این حوزه برطرف نماییم.