آهن مهام - فولاد تجارت مهام
لوله اسپیرال

لوله اسپیرال چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

آنچه در این مطلب میخوانید

لوله اسپیرال به لوله های فولادی نورد گرم و مارپیچ در اندازه های 8 الی 120 اینچ گفته می شود. مهم ترین بخش در این نوع از لوله ها، جوش جداره لوله می باشد که در طی این فرایند، نوار فولادی در جهتی هم زاویه و همراستا با مرکز لوله نورد شده و دارای استحکام نیز می باشد. علاوه بر این، از مهم ترین کارخانجات در تولید لوله های اسپیرال در ایران، میتوان به کارخانجاتی از قبیل: شرکت ایران اسپیرال، کارخانه لوله سازی آریا نورد خلیج فارس، کارخانه لوله سازی خلیج فارس، لوله سازی سلفچگان، لوله اسپیرال کالوپ و غیره نیز اشاره کرد. در ادامه، به بررسی فرایند فرم دهی و تولید لوله های اسپیرال، مزایا و کاربردی که دارند می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

فرم دهی لوله اسپیرال

در فرم دهی لوله اسپیرال، ورق های فولادی با عبور از غلتک ها، بصورت لوله و یا درزی حلزونی( اسپیرال) در می آیند که قطر آن با تغییر زاویه تغذیه اولیه ورق فولادی  تغییر می کند و به همین جهت، لوله هایی با قطرهای مختلف را نیز تولید می کند.

نحوه تولید لوله های اسپیرال

به طور کلی لوله اسپیرال به دو روش تک مرحله ای و دو مرحله ای تولید می شوند که در ادامه مطلب به طور مفصل، هر یک از فرایند تولید را توضیح می دهیم.

روش تک مرحله ای

این روش شامل سه مرحله ی آماده سازی، شکل دهی و جوشکاری زیر پودری نیز می باشد. در مرحله ی آماده سازی، قسمت های ابتدایی ورق های فولادی را به یکدیگر جوش داده و سپس لبه های آن را نیز صاف می کنند تا مانع از ایجاد برآمدگی های غیر قابل پرس شود. سپس در مرحله جوشکاری زیر پودری، ابتدا لبه داخلی و بعد لبه خارجی توسط دستگاه جوش خورده و برش داده می شود. نکته قابل توجه این است که این روش از تولید کمی زمان بر و کند است زیرا سرعت جوشکاری به وسیله دستگاه از 1 الی 3 متر بر دقیقه می باشد.

روش دو مرحله ای

این روش از تولید همانند روش تک مرحله ای می باشد ولی با این تفاوت که راندمان و سرعت تولید در این روش بالاتر (12 متر بر دقیقه) بوده و مرحله ی شکل دهی آن نیز توسط جوش با GMAW انجام می شود. جوشکاری GMAW، نوعی جوشکاری قوس فلزی می باشد که در طی آن، قوس توسط فلاکس یا پودر مخصوص مخفی شده و همین امر سبب می شود تا اکسیژن وارد قوس نشده و جوش اکسیده نشود.

لوله اسپیرال2

مشخصات لوله اسپیرال

لوله های اسپیرال، لوله هایی در انواع جنس های فولاد، گالوانیزه، آلومینیومی، برنج، مس و غیره هستند که در سایز های 5 الی 120 اینچ تولید و روانه بازار می شود. علاوه بر این، این نوع از لوله ها از نظر طول، دارای تنوع زیادی هستند که رایج ترین آن ها در ایران، 6 الی 12 متر می باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، لوله های اسپیرال، لوله هایی می باشند که سطح داخلی و خارجی آن از مواد ضدخوردگی مانند بیتوسیل، پلی اتیلن سه لایه و… تشکیل شده. همچنین دارای استانداردهایی از جمله AWWA-C200 جهت لوله های آب و APL-5l یا PLD lll جهت لوله های صنعت نفت و گاز نیز می باشند.برای اطلاع از قیمت لوله اسپیرال ، قیمت لوله جدار چاه و قیمت لوله داربستی بر روی نام محصول کلیک کنید.

ویژگی های لوله اسپیرال

لوله های اسپیرال، با توجه به یکسری ویژگی ها و مزیت هایی که دارند، کاربرد فراوانی در صنایع دارد. از جمله این ویژگی ها عبارتند از:
دارای خواص مکانیکی بالا
انعطاف پذیر
استحکام بیشتر در برابر شکست و ترک خوردگی
تصفیه آسان
نشت هوای کمتر
دارای جنس و اندازه های مختلف
دارای کمترین هزینه تولید
قابلیت تولید با قطر زیاد
اندازه گیری راحت تر جریان هوا
تولید شده درانواع متریال

کاربرد لوله های اسپیرال

لوله های اسپیرال با توجه به ویژگی ها و عوامل مختلفی مانند انعطاف پذیری، فرایند ساخت و ساز، خواص مکانیکی و اقتصادی، کاربرد گسترده ای در کارخانجات و صنایع مختلف از جمله صنعت نفت و گاز، صنعت برق، صنایع شیمیایی و… دارند. لوله های اسپیرال علاوه بر این، دارای مصارفی از جمله موارد زیر نیز می باشند:
کاربرد در سیستم های شتاب و تهویه هوای فشار بالا
کاربرد در صنایع شیمیایی و صنعت گرمایشی
قابل استفاده در سیستم های گرمایشی و تهویه هوای مراکز عمومی، بیمارستان مکان های تفریحی و غیره.
انتقال بهتر جریانات
استفاده در سیستم های دفع گرد و غبار و تخلیه مونوکسید کربن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

مطالب مرتبط